Seksuologie

Vaak wordt er vanuit gegaan dat seks altijd natuurlijk en gemakkelijk verloopt. Maar dit is heus niet het geval. Het kan goed zijn dat er moeilijkheden bestaan waarbij het gewenst is dat er hulp wordt geboden door een seksuoloog.
Je kan hierbij denken aan de volgende seksuologische problemen:

* Weinig of geen zin in seks
* Teveel zin in seks
* Pijn bij het vrijen
* Vaginisme
* Niet kunnen klaarkomen of te vlug klaarkomen
* Erectieproblemen
* Seksuele gevolgen van nare seksuele ervaringen in het verleden
* Gevolgen voor seksualiteit van ziekte, medicatie of medische behandeling
* Seksuele problemen in samenhang met zwangerschap en/of bevalling
* Problemen met acceptatie van seksuele voorkeuren
Deze lijst in niet compleet, dus neem gerust contact op als je problemen ervaart, welke er niet tussen staan.

Werkwijze
In het eerste gesprek zal worden ingegaan op wat jouw of jullie seksuele probleem is. Middels gesprekken wordt gekeken naar eventuele oorzaken en in standhoudende factoren.
Er vindt geen lichamelijk onderzoek plaats. Wanneer er een vraag ligt om lichamelijke oorzaken uit te sluiten of verder te onderzoeken, kan er in overleg verwezen worden naar een medisch specialist. Behandeling zal bestaan uit gesprekken met jou en eventueel je partner. Hierin wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen van therapie zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, technieken vanuit partnerrelatietherapie, inzichtgevende therapie en concrete oefeningen om in overleg thuis mee aan de slag te gaan.  Ook kan het wenselijk zijn om de behandeling te combineren met een traject bij een bekkenbodemtherapeut.

Kosten
Een sessie duurt 45 minuten, de kosten hiervan bedragen €90. Het kan voor komen dat er in overleg wordt gekozen voor een dubbele sessie wanneer beide partners betrokken zijn.
Seksuologische hulp wordt helaas niet vergoed vanuit het basispakket.
Het kan gebeuren dat een afspraak moet worden afgezegd. Het verzoek is dit meer dan 24 uur van tevoren te doen, anders zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen (€45).

Privacy
Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met je persoonsgegevens en hetgeen er in de behandeling wordt besproken. Zonder toestemming wordt geen informatie verstrekt aan derden.

Contact
Maaike Holster
Talk psychologenpraktijk
Boschweg 155A, Schijndel
073-3050000
seksuoloog@talkpsychologenpraktijk.nl

Registraties en opleiding
Registratie gezondheidszorgpsycholoog BIG: 19914723825
Seksuoloog io. seksuoloog NVVS