Zwangerschap, bevalling en ouderschap

Als de wolk niet zo roze is…

Emotionele problemen rondom de zwangerschap, de geboorte en je kindje zijn heel normaal. Maar soms ben je er ongerust over. Je voelt je somber vòòr of na de bevalling, je piekert over het moeder- of vaderschap, je relatie verandert of je ervaart boosheid of verdriet naar je eigen ouders. Je vraagt je af waar die roze wolk is en voelt je verdrietig en/of schuldig dat je niet of weinig kunt genieten of dat je gevoel voor je kindje minder is dan je had verwacht. Het is moeilijk om je kindje te begrijpen en je wilt leren een eigen weg te vinden in de verschillende “goedbedoelde” adviezen die je krijgt.
Er zijn ook ouders die te maken krijgen met een vroeggeboorte, wat een enorme impact heeft. Dit kan angst, stress en onzekerheid met zich meebrengen.

Vanuit onze jaren werkervaring binnen de GGZ is er binnen Talk psychologenpraktijk een behandelaanbod ontstaan dat zich specifiek op richt op bovenstaande doelgroep. Het doel van de gesprekken is het (aanstaande) ouderschap met meer vertrouwen en minder emotionele last uit te voeren, zodat dit een positieve invloed heeft op de ouder-kind relatie.

Om een laagdrempelige doeltreffende behandeling aan te bieden, zijn wij (vanaf juni 2013) een samenwerking aangegaan met Verloskundigencentrum Calamaris, te Veghel.